המשרד וחיי העבודה בעידן שאחרי הקורונה
.המגפה אילצה את המעסיקים לאמץ דרכי עבודה חדשות. ומחייבת את הארגונים לחשוב מחדש על אופן העבודה ותפקידי המשרדים ביצירת מקומות עבודה וחיים בטוחים, יצרניים ומהנים לעובדיהם
.המגפה אילצה את המעסיקים לאמץ דרכי עבודה חדשות. ומחייבת את הארגונים לחשוב מחדש על אופן העבודה ותפקידי המשרדים ביצירת מקומות עבודה וחיים בטוחים, יצרניים ומהנים לעובדיהם
עידן הקורונה חייב את כולנו לחשב מסלול לחדש, וגם מתחמי העבודה המשותפים עשו מאמצים עילאיים כדי להבטיח שמירה מקסימאלית על הבריאות שלכם! שמירה על ריחוק חברתי, עמדות חיטוי, זרימת אוויר ואוורור הם רק חלק מהפעולות שנקטו חללי העבודה המשותפים כדי להבטיח חזרה בטוחה למקום העבודה
וירוס הקורונה העמיד בפני כולנו אתגרים, ואנחנו אומרים, בואו נהפוך את האתגר להזדמנות, הזדמנות להכיר את חללי העבודה המשותפים ולהנות מכל השפע שמציעים, תוך שמירה על כל כללי הבריאות, והבטחת שקט כלכלי.
בעל עסק ? אתה מלא בעבודה, הלקוחות רק מתווספים, אבל אתה לא מחפש משרד לטווח ארוך ? אספנו לך 5 סיבות שיעשו לך חשק לעבור לחלל עבודה משותף :
כמה פעמים מצאתם את עצמכם מנסים לאלתר מקום מפגש רב משתתפים ללא הצלחה? חדרי ישיבות מאובזרים ופרטיים מהווים פיתרון נוח וזמין להשכרה קצרת מועד.
הפסקות טובות יותר הן מרכיב מרכזי בעבודה חכמה יותר, ויש דברים שארגונים יכולים לעשות כדי לעודד עובדים לצאת להפסקות קבועות וטובות יותר.
אז השתכנענו שחללי עבודה משותפים זה הדור הבא שכבר מחלחל חזק בעולם העבודה שלנו. אז הלכנו לבדוק חלק מהמתחמים הממוקמים בתל אביב. מה עומד מאחורי כל מקום, מה הם מציעים לנו ולמה כדאי לנו להגיע דווקא אליהם?
כאשר הקווים בין העבודה לחיי היום יום מתערבבים, אנשים וחברות כאחד מעדיפים כעת לשים את בריאות עובדיהם במקום הראשון. בחירות קפדניות במזון הנכנס לגופם והישארות בבית כשאתה חולה הן כמה מהדרכים הפשוטות ועם זאת היעילות לשיפור בריאות העובדים בעבודה.
במצטבר, 24 מיליארד שעות יתבזבזו על פגישות חסרות טעם בשנה הבאה, כך עולה ממחקר שנערך בשנת 2019. ובכל זאת - פגישות הן הכרחיות וישנם דברים שניתן לעשות על מנת להפוך אותן ליותר יעילות.
ההבנה של מי משתמש בחלל עבודה משותף היא קריטית להנעת הצמיחה והקיימות של ענף חללי העבודה המשותפים. זו תעשייה שלא רק קיימת כיום, אלא תיהיה קיימת בעתיד הקרוב יותר ויותר ולכן חשוב להבין למה העובדים בתעשייה המתפתחת הזאת זקוקים כדי שהיא תמשיך להתפתח ולצמוח.
המלחמה על כשרונות בין חברות צפויה להתעצם בשנים הקרובות, ולכן חברות צריכות להתחיל להציע הטבות המדברות אל העובד המודרני. ככל שהקווים בין עבודה לחיים ממשיכים לטשטש, הטבות ותועלות ממוקדות בסוג לייף סטייל מסוים הפכו פופולריות יותר ויותר בקרב דור כוח העבודה המודרני.
בשוק התחרותי, עסקים צריכים ללמוד כיצד למשוך עובדים לצוות שלהם, גם אם הם לא מציעים הזדמנויות עבודה מרחוק, לכן המשרדים של היום מתפתחים כדי לענות על צריכהם של כוח עבודה מפוזר יותר ויותר.
חללי עבודה משותפים מתרכזים באנשים, אז אם אתם מנהלים חלל עבודה משותף, סביר להניח שאחת מהעדיפויות העליונות שלכם היא למשוך כמה שיותר ממברים למתחם שלכם. ככל שמספר חללי העבודה המשותפים בעולם עולה, השאלה של איך למשוך ממברים חדשים הופכת ליותר פופולרית.
ככל שמתגבר המירוץ ליצירת החוויה הטובה ביותר במקום העבודה, חברות החלו להשתמש באלמנטים עיצוביים וטכנולוגים בנסיון ליצור חוויה יחידה מסוגה. דו"ח " 5 טכנולוגיות העיצוב המשרדיות משנות את חווית העובדים" שפורסם על ידי Future Offices"" מספק מבט על אלמנטים עיצוביים וטכנולוגיים שונים שחברות מיישמות כדי לספק את צריכהם ורצונותיהם של כוח העבודה המודרני.
מחקר אשר נעשה על ידי "Instant - Rethinking Workspace" בחן את טרנד חללי העבודה הגמישים ב-18 הערים המרכזיות ביותר בעולם (טוקיו, מומבאי, מלבורן, סידני, הונג קונג, שנגחאי, סינגפור, ניו יורק, דובאי, מדריד, פריז, לונדון, טורונטו, ברלין, לוס אנג'לס, סן פרנסיסקו, בייג'ין ושיקגו).
במקום לחשוב על עתיד העבודה כיעד, עלינו להבין כי זהו תהליך מתמשך ומתפתח. אז כיצד יראה העתיד של העבודה?
נכון להיום, ישנם מעל ל-80 חללי עבודה משותפים ברחבי תל אביב. כשמדי יום נפתחים חללי עבודה חדשים, איך יודעים איזה חלל הכי נכון עבורכם?
הם ממוקמים בחללי עבודה מובילים, מאובזרים בטכנולוגיה הכי מתקדמת ומספקים חוויה יוקרתית לעריכת אירועים, כנסים וימי עיון לפי הצרכים שלכם. ריכזנו עבורכם חלק קטן מחללי העבודה המשותפים ברחבי הארץ בהם ניתן לערוך מגוון רחב של אירועים עסקיים:
נפתחים יותר ויותר חללי עבודה שמתמקדים בתחום מסויים – לאמנים, לאדריכלים, לחרדים, לעורכי דין ועוד. למרות שמפעילי חללי עבודה נישתיים עלולים להיקלע לסיכונים שאין לבעלי חללי עבודה אחרים, ההיתרון הבולט שלהם הוא התאמת הציוד והאווירה במתחם לקהל אליו הוא מיועד. להלן 5 חללי עבודה משותפים המיועדים למגזר החרדי:
חללי עבודה משותפים מספקים לממברים את מעטפת השירותים הנדרשת על מנת שיוכלו להתרכז בצמיחת העסק שלהם. בנוסף להשכרת משרדים פרטיים, מתחמי עבודה משכירים חדרי ישיבות לשוכרים חיצוניים הנהנים מכל מה שלחללים יש להציע: מטבחים מאובזרים בשתיה קלה, קפה, תה, בירה וחטיפים, אינטרנט אלחוטי ללא עלות, אזורי מנוחה שיתופיים עם פינות ישיבה פזורות, שירותי הדפסה וכו' - והכל במיקום מרכזי ונגיש.
איחדנו עבורכם את חמשת חללי העבודה החדשים ביותר בתל אביב, המצטרפים לשמונים מתחמים משותפים שכבר קיימים בלב מרכז העסקים של ארץ ישראל.
ישנם כיום כ – 35,000 מקומות עבודה גמישים בעולם, כששווי השוק העולמי של חללי עבודה משותפים נאמד בכ- 26 מיליארד דולר. נתונים סטטיסטיים אלה, ונוספים אחרים, מוכיחים כי מרחבי העבודה הגמישים הופכים לסביבת העבודה המועדפת.
גישת המיקרו קוורקינג מציעה שירותים גמישים אף יותר מזו של חללי העבודה המשותפים, ללא כל מחויבות לסביבת העבודה המשותפת. Homebase היא פלטפורמה שמקורה בגישת המיקרו קוורקינג, אשר מאפשרת למשתמשים לרכוש קרדיטים, אותם הם יכולים להחליף מאוחר יותר ליום עבודה בחלל משותף. מנכ"ל ומייסד הרעיון, דארן בקנר, מסביר מאיפה הגיע הרעיון וכיצד הוא עובד.
4 שנים לאחר הקמתה, החברה הגרמנית Rent24 מפעילה כ – 55 מקומות ברחבי העולם של חללי עבודה משותפים ו – co-living, מה הוא סוד הצלחתה?
סביבת עבודה המבוססת על פעילות היא סגנון של עיצוב במקום העבודה המעצים את העובדים באמצעות בחירה, על ידי חילוק המתחם לאיזורים המתאימים למגוון רחב של פעילויות ומטרות הקשורות לעבודה.