חמשת המקומות המזוהמים ביותר בחללי עבודה משותפים

אזהרה: סיימו את הארוחה / חטיף / קפה שלכם לפני שאתם מתחילים לקרוא את הכתבה הזו. מחקרים מראים כי מרחבי עבודה משותפים מהווים קרקעות פוריות לגידול סוגים רבים של חיידקים - תמצאו אותם מסתתרים במקלדת שלכם, על לחצני מיקרוגל ואפילו על ידית המקרר.

מאת : מערכת ספייסינג ‏ | 08-07-18

מתחמי עבודה גמישים ידועים לרוב בכך שמעודדים שיתופי פעולה ומפגשים אקראיים בקרב הממברים. מרחבים אלה בדרך כלל עמוסים, והאנשים שבהם נעים סביב ומאזור אחד למשנהו. למרות שסביבת עבודה תוססת והומת אדם זה דבר טוב, זה גם אומר שחיידקים יכולים לנוע בחופשיות רבה יותר סביב החלל, לטייל מהידיים לשולחנות, לאזורים המשותפים, למטבח, לשירותים, ואז בחזרה לשולחן.

מחקרים מצאו שהחיידקים שהכי סביר שמבלים לצדכם בחללי העבודה הם:

בקטריה הטרוטרופית (למשל עובש, שמרים)

הבקטריות האלו זקוקות לסוכר כדי לשרוד, והן משיגות אותו מהסביבה. הבקטריות אומנם לא קשורות באופן ישיר לחיידקים גורמי מחלות, אבל הן בהחלט עשויות להשפיע באופן שלילי על סביבת העבודה.

אי - קולי (E.Coli)

החיידק הזה מצוי בפסולת צואתית. זיהום שנוצר על ידי אי. קולי יכול לגרום להקאות, שלשולים, התכווצויות של הבטן וחום.

הליקובקטר פילורי (H. pylori)

הליקובקטר פילורי בדרך כלל נכנס לגוף דרך מערכת העיכול. החיידק תוקף את מסגרת הבטן ואת המעי הדק. הבקטריה הוא הגורם ל- 95% מכיבי הקיבה.

פסאודומונס אארוגינוזה

חיידקים המצויים בעיקר בכיור ובאיזורים הקשורים במים. החיידק הזה יכול לגרום לזיהום בעיניים ובאוזניים.

סטפילוקוקוס זהוב

קבוצת חיידקים הגורמים למחלות, החל מפרונקלים ומורסות ועד להרעלת מזון ולתסמונת הלם רעלי.

אז איפה מתחבאים החיידקים במקומות עבודה?

  1. המקלדת - המקלדת שלכם היא אחד מהמקומות המזוהמים ביותר במקום העבודה.
  2. לחצני המיקרוגל והידית - המיקרוגל המשותף כנראה מלוכלך יותר ממושב האסלה. בתאבון!
  3. מכונות הקפה - עצוב, אבל נכון. אבל אנחנו לא נרתעים.
  4. ידית המקרר - מקום קריר שבו חיידקים נוטים לבלות.
  5. מושב אסלה - חיידקים אכן נוטים להתפתח במקומות פחות נקיים כמו שירותים ציבוריים.